graphic
O podjetju Novo v ponudbi Tonerji Trakovi Postopki obnove Priporočila uporabe Skrb za okolje Garancija Kontakt


SKRB ZA OKOLJE:

Trudimo se čim več materialov večkrat uporabiti kar velja tudi za embalažo. Prosimo, da tudi z njo previdno ravnate, da jo je možno večkrat uporabiti. Opremljena je z odlepljivimi nalepkami, ki so namenjene vašim zapisom.

Za kasete, katere ni več možno ali smotrno obnoviti, ter dele kaset, ki jih je pri obnovi potrebno nadomestiti z novimi in se pojavljajo v našem proizvodnem procesu kot odpadek, poskrbimo, da ne obremenjujejo okolja. Ločeno po namenih oziroma izvornih materialih jih oddajamo podjetjem, ki zbirajo oziroma predelujejo odpadke.

graphic

Prevzem in sežig odpadnega tonerja (barvnega prahu), neuporabnih kaset in tkanine vrši podjetje Kemis d.o.o. iz Vrhnike, ostale odpadke, (karton in plastiko) pa dostavljamo podjetju Dinos d.d., pe Kočevje.

Evidenca o oddaji odpadkov pooblaščenim podjetjem (evidenčni listi) je dosegljiva na spletni strani ARSO, podstrani IS ODPADKI.

graphic
graphic

Z vašo odločitvijo za obnavljanje tonerjev pomembno prispevate k ohranjanju narave z zmanjševanjem količine odpadkov.

Embalažni materiali so izdelani iz dragocenih naravnih virov, zato smo izbrali takšne, ki čim majo obremenjujejo okolje oziroma jih je možno večkrat uporabiti: napihljivi vložki so skoraj trajno uporabni, škatle nimajo lepilnega traku in so opremljene z odlepljivimi nalepkami. Te odlepljive nalepke, ki so namenjene vašim zapisom, vsakič nadomestimo z novimi brez škode za videz in funkcionalnost embalaže. Zato vas prosimo, da svoje opombe o uporabi tonerjev napišete na te nalepke in ne neposredno na škatlo ter s tem omogočite, da je tudi kartonska embalaža primerna za ponovno uporabo. Hvala.